De Muvman

De Muvman, ook ideaal voor thuiswerken!

Zit-sta werkplek 
De afgelopen jaren heeft een zit-sta werkplek een plekje in het kantoor weten te veroveren. Alleen maar zittend werken is niet gezond. Afwisselend zittend en staand werken is beter. Het voorkomt houdingsklachten in bijvoorbeeld je schouders, armen en nek op lange termijn. Elk uurtje een twintigtal minuten staand werken lijkt toereikend.

Maar wie staand werkt kan ook in die houding klachten ervaren. Klachten door het dragen van verkeerd schoeisel of klachten door een te hoog of te laag ingesteld bureau liggen op de loer. Het gebruik van een zit-sta kruk werkt preventief. Een zit-sta kruk ontlast namelijk het lichaam bij het staand werken. Het is meer leunen dan staan of zitten. De kans op klachten wordt kleiner en de effectiviteit van het gebruik van de zit-sta werkplek neemt toe.

De Muvman, een pareltje
Wij adviseren in alle gevallen voor de Muvman te kiezen als zit-sta kruk. Dat is een uitblinker in de wereld van de krukken en de steunen. Over de ergonomie van de Muvman is goed nagedacht. Een naar voren hellende en flexibele poot zorgt voor een natuurlijke bekkenkanteling. De gebruiker kan niet anders dan recht zitten en met een holle rug. Het is dezelfde houding als rijden op een zadel van een paard. Een rugsteun, zoals bij een bureaustoel, is dus ook niet nodig. Een stabiele voet geeft een veilig gevoel. Het is uitgesloten dat de kruk kan kantelen.

De Muvman volgt elke beweging van het lichaam. Alle spieren in de benen en het onderlichaam blijven daardoor goed doorbloedt. Prikkelingen en tintelingen zijn uitgesloten en houdingcorrecties, om een juiste positie aan te nemen, zijn niet nodig.

De vorm en de materiaalkeuze van de zitting voorkomen drukpunten in het zitvlak en in de bovenbenen. De Muvman is in hoogte verstelbaar met een handige gasveer. En bent u erg lang, dan is een verhoogde gasveer de oplossing. Door de handige greep is de Muvman ook eenvoudig verplaatsbaar. Al met al, is het een heus pareltje.

Ergonomische thuiswerkplek
De Muvman is meer dan een zit-sta kruk. Hij is ook favoriet bij gebruikers die de noodzaak van een genormeerde bureaustoel relativeren. Een beter alternatief voor een bureaustoel is dan niet denkbaar. Maar ik hoor u denken, en die armleggers, die schuifzitting en die lumbaalsteun dan.

Als het bureau voldoende diep is, vervangt het werkblad de armsteunen. De schuifzitting is niet nodig, want de zitting van de Muvman steunt voldoende. En de lumbaalsteun is overbodig, omdat de Muvman altijd voor een houding met een holle rug zorgt.

De Muvman is uiterst compact, vindt overal een plaats en neemt weinig ruimte in beslag. Erg handig dus bij het thuiswerken in de woonkamer. De Muvman valt nauwelijks op. En als u niet werkt, dan is de Muvman niet lang werkeloos. Als bijzetkruk aan tafel of tijdens het bereiden van een maaltijd in de keuken, de actieve Muvman is overal inzetbaar. De goed reinigbare microvezel kan ook tegen een vlekje.

Wie de Muvman eenmaal geprobeerd heeft is overtuigd van zijn kwaliteiten

×