Ergonomie

Lekker zitten is lekker werken

Op de werkvloer is veel aandacht voor ergonomie. Terecht, want er liggen allerlei uitdagingen. Bijna de helft van de werknemers heeft last van fysieke klachten op de werkplek. Rugpijn is een bekend verschijnsel en het aantal langdurig zieken neemt toe. Ergonomisch kunnen er de nodige foute instellingen worden gemaakt op de werkplek, soms met vervelende gevolgen.

Verhoog de productiviteit

Binnen de ergonomie gaat het erom dat we de gemakkelijkste, gezonde en meest veilige manieren vinden om onze activiteiten uit de voeren. We passen onze werkomgeving en omgevingsfactoren hierbij aan aan de eigenschappen en capaciteiten van onze medewerkers. Het belang van ergonomie is onbetwist: als je het verwaarloost, kost het uiteindelijk geld. Ergonomisch verantwoorde meubelen en materialen zijn essentieel voor de gezondheid van jouw werknemers. Ze verhogen de productiviteit en gaan vermoeidheid tegen. Niet alleen op kantoor maar ook bij het thuiswerken. Wij adviseren je graag!

TIP #1
Zorg voor de juiste producten

Een tuinstoel of een ergonomische bureaustoel maakt een groot verschil. Voorkom rug- en nekpijn door de juiste zithouding aan te nemen. Bij een gehele werkdag merk je het verschil in zithouding in een normale bureaustoel en ergonomische bureaustoel wel degelijk. 

TIP #2
Zorg voor een comfortabele zitpositie

Ondervindt hoe jij graag zit en of dit fijn is. Let er wel op, lekker zitten is niet altijd goed zitten. Zorg dus dat je de juiste zitpositie aanneemt. 

TIP #3
Stel alles correct in

Onze collega Gido legt uit hoe de werkplek perfect kan worden ingesteld. Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Laat hieronder je gegevens achter voor meer advies over ergonomie!

Naam(Vereist)
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×