Akoestiek

Blijf gefocust op je werkzaamheden

In gebouwen worden steeds vaker harde materialen toegepast voor vloeren, wanden en plafonds. Hierdoor ontstaat een holle klank in de ruimte; ook wel echo of galm genoemd. Terwijl een collega gezellig babbelt over een vakantie, probeert een ander een rapport af te werken. Onze breinen schakelen de hele dag tussen werk en omgevingsgeluiden. Een akoestisch niet-optimale ruimte wordt moeilijk leefbaar. Het is onmogelijk om je te concentreren op je taak en je raakt vermoeid. Meer dan negentig procent van de bedrijfsartsen geven open kantoorruimtes zelfs als oorzaak voor reden van ziekteverzuim bij medewerkers. 

Dat kan beter...

Akoestische problemen door onder andere galm komen in veel gebouwen voor. Gelukkig is er veel tegen te doen. Maatregelen en producten kunnen sterk verschillen per gebouw. Verbeteringen kunnen onder meer worden bereikt met (al of niet akoestische) scheidingswanden, de keuze van vloerafwerking, aanbrengen van geluiddempende plafonds, het tactisch plaatsen van planten en het creëren van stilteplekken. Voor elke ruimte hebben we een oplossing die de akoestiek verbetert.

 Wil je weten waarom akoestiek op een kantoor belangrijk is en op welke manieren de akoestiek verbeterd kan worden? Lees dan deze blogs:

  • Waarom een fijne geluidsbalans op kantoor belangrijk is: LEES MEER >
  • Oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek op kantoor: LEES MEER >
  • BOW als akoestische oplossing: LEES MEER >

Akoestische unit

Akoestische panelen

Vul hieronder het formulier in voor meer informatie

Naam(Vereist)
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×