De zitcultuur

Het belang van een actieve werkplek

In deze tijd waarin het grootste deel van ons werk achter een bureau plaatsvindt, is het cruciaal om ons bewust te zijn van de risico’s van te veel zitten. Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten en gebrek aan beweging ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas, rugklachten en zelfs een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Deze problemen brengen niet alleen persoonlijke kosten met zich mee, zoals verminderde levenskwaliteit en productiviteit, maar leggen ook een aanzienlijke last op de gezondheidszorg, naar schatting zo’n 1,2 miljard per jaar alleen al in Nederland.

Deze statistieken zijn alarmerend en dagen ons uit om onze werkmethoden te heroverwegen. Bij Hahebo streven we ernaar om een verschil te maken in de dominante ‘zitcultuur’ op de werkplekken. Gemiddeld brengen Nederlandse werknemers bijna 9 uur per dag zittend door, waarvan meer dan de helft tijdens werktijd. Als werkgevers hebben we de verantwoordelijkheid om deze verandering te stimuleren en een omgeving te creëren die de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers bevordert.

 

Het aanschaffen van zit-sta bureaus is een van de manieren waarop we onze medewerkers kunnen helpen actiever te zijn gedurende de werkdag. Deze bureaus bieden werknemers de mogelijkheid om eenvoudig tussen zitten en staan te wisselen, waardoor ze hun houding kunnen variëren en spieren kunnen activeren die anders bij langdurig zitten inactief zouden blijven. Maar naast zit-sta bureaus zijn er nog andere innovatieve oplossingen die we kunnen overwegen.
Wellicht heb je weleens gehoord van een “deskbike”, een fietsapparaat dat onder je bureau past en je in staat stelt om al fietsend te werken. Dit stimuleert niet alleen beweging, maar kan ook helpen om de concentratie te verbeteren en stress te verminderen. Deze bureaufiets wordt meestal gebruikt in combinatie met een zit-sta bureau en geeft je lichaam een gezonde portie lichaamsbeweging tijdens het werk!

Een andere optie is een loopband die onder je bureau wordt geplaatst, waardoor je tijdens het werken rustig kunt wandelen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die graag wat meer stappen willen zetten gedurende de dag, maar moeite hebben om daar tijd voor te vinden buiten werktijd. Zo kom je zeker weten aan die 10.000 stappen!

En laten we de kantoorbal niet vergeten, een balvormig zitkussen dat je balans en stabiliteit traint terwijl je zit, waardoor je constant in beweging blijft en je kernspieren worden versterkt. De Office Ball is een stabiele zitbal met een stoffen of lederen hoes die bewegend zitten nog comfortabeler maakt! De Office Ball is verzwaard met 1 kg zand, waardoor de bal niet weg kan rollen als je van je plek opstaat. De zitballen hebben een handig handvat, waarmee je de bal eenvoudig met je meeneemt. Ideaal voor thuiswerkers.

Met zijn natuurlijke en knusse uitstraling voegt de nieuwe Officeball een vleugje gezelligheid toe aan je werkruimte. Deze zitballen zijn verkrijgbaar in 11 kleuren, geïnspireerd door de natuur. De dikke, wolachtige bekleding voelt warm en zacht aan, terwijl de leren versie een luxe satijnen glans heeft die perfect past in elk interieur.

De Officeball is uitgerust met een zeer sterke, naadloze PVC binnenbal die vrij is van schadelijke stoffen. Dankzij het strakke design en de hoogwaardige stoffen is het een echte blikvanger op kantoor.

Wil je meer informatie over oplossingen die specifiek zijn ontworpen om beweging te stimuleren en de zitcultuur op de werkplek te doorbreken? Van ergonomische zit-sta bureaus tot dynamische vergaderopstellingen en innovatieve bewegingsapparaten, we streven ernaar om onze klanten te helpen een gezondere en actievere werkomgeving te creëren. Neem vandaag nog contact op via www.verkoop@hahebo.nl

×