Oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek op kantoor

Oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek op kantoor

Ontdek onze unieke akoestische oplossingen die niet alleen geluid beheersen, maar ook ruimtes transformeren!

Akoestische units

Een opvallende optie binnen de akoestische oplossingen zijn de akoestische units zoals de BOW en de BusyPod. Deze units zijn dé plek om rustig te bellen zonder dat collega’s daar last van hebben, ongestoord gesprekken te voeren of geconcentreerd te werken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten, van belcell tot vergaderruimte. Groot voordeel van deze units is dat ze zonder bouwkundige aanpassingen in de ruimte geplaatst kunnen worden. Er zijn veel mogelijkheden qua uitstraling van de units, maar dankzij het minimalistische en tijdloze ontwerp past een akoestische unit in elke kantooromgeving!

Akoestische panelen

In een kantooromgeving met meerdere werkplekken waar regelmatig gebeld of gepraat wordt, zorgen akoestische bureaupanelen voor geluiddemping en bijkomend voordeel, ook voor privacy
tijdens het werken. Naast bevestiging aan het bureau zijn er ook panelen verkrijgbaar die vrij in de ruimte geplaatst kunnen worden. Akoestische panelen zijn verkrijgbaar in diverse varianten
en maten. Daarnaast is er keuze uit een groot aantal type en kleuren stofferingen, zodat de panelen altijd passen in de inrichting van je kantoor!

Akoestische wand- of plafondpanelen

De grootste veroorzakers van slechte akoestiek in een ruimte zijn harde materialen. Denk hierbij aan glas, steen, tegels enzovoorts. Deze materialen kom je echter in elke kantoorruimte tegen. De akoestiek van een ruimte kan verbeterd worden door bijvoorbeeld vloerbedekking of gordijnen. Maar er zijn ook akoestische panelen die aan een plafond, wand of vrij in de ruimte geplaatst kunnen worden waardoor geluid geabsorbeerd wordt in plaats van weerkaatst. Dit zorgt voor een werkomgeving waarin veel prettiger en geconcentreerder gewerkt kan worden. Ook de houten wandpanelen die momenteel een trend vormen, hebben geluidsabsorberende, akoestische eigenschappen. En niet onbelangrijk, de panelen zorgen er ook voor dat een saaie kantoorruimte omgetoverd wordt tot een mooie omgeving waar medewerkers graag werken.

Soft seating met akoestische eigenschappen

Het is prettig als een werkomgeving de mogelijkheid biedt om even rustig te bellen of met een aantal collega’s te overleggen zonder anderen te storen. Hiervoor kan in elke kantoorruimte meubilair geplaatst worden, bijvoorbeeld in de vorm van fauteuils of banken, dat niet alleen een akoestische functie heeft, maar ook nog prettig is om op te zitten. Even weg van je werkplek. Dit meubilair heeft een aantal voordelen. Het is gestoffeerd, dus heeft een geluidsabsorberende werking. Zowel aan de buitenkant voor geluid uit de ruimte, als van binnen voor het geluid van gesprekken die daar gevoerd worden. Naast de akoestische werking voegen deze meubels ook de functie van overleg of mogelijkheid tot rustig bellen of overleggen toe aan een werkomgeving. Ook dit meubilair is in veel varianten en kleuren verkrijgbaar dus kan ook qua uitstraling en sfeer veel toevoegen.

Andere mogelijkheden

Hierboven zijn een aantal akoestische oplossingen genoemd, maar de mogelijkheden zijn nog
uitgebreider, er is zelfs verlichting met akoestische eigenschappen verkrijgbaar. Of een vrijwel onzichtbare oplossing, de akoestische kast. Naast het bieden van praktische opbergruimte, zijn deze kasten voorzien van geluiddempende eigenschappen. Met akoestische kasten benut je niet alleen de beschikbare ruimte optimaal, maar creëer je ook bijna ongezien een aangename werkomgeving, waar prettig en geconcentreerd gewerkt kan worden.

Heb jij een uitdaging op het gebied van akoestiek op je kantoor. Neem dan contact met ons op
zodat
we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.
Mogelijkheden genoeg zoals je hebt kunnen lezen!

×